Szolgáltatásaink favágás és kertrendezés kapcsán!

Favágás alpin technikás módszerrel
Favágás láncfűrésszel
Sövény nyírás
Fűkaszálás

Fakivágás

Elöregedett, elszáradt, sérült fák esetében célszerű kivágást alkalmazni a későbbi veszélyes szituációk elkerülése érdekében. Előfordulhat azonban az is, hogy a telek tulajdonosa átépítést tervez és a fa rossz helyen van. Általában az alábbi technikákkal történik a fakivágás:

  • Alpin technikás fakivágás (Kötéltechnikát alkalmazva felülről lefelé haladva a favágó ledarabolja a fát)
  • Hagyományos kidöntéses fakivágás (A favágó a fa törzsét úgy vágja el, hogy az a megfelelő irányba eldőljön, ehhez optimális szabad terület szükséges. Továbbá ne legyen a közelben ingatlan vagy ingóság, nehogy a kidőlt fa károkat okozzon.)
  • Emelőkosaras daruval történő fakivágás (Ha a fa rossz elhelyezkedése, vagy baleset veszélyessége megindokolja a favágó emelőkosaras daru segítségével vágja ki a fát)

Fametszés

Előfordulhat, hogy egy fa részben kiszárad. Ilyenkor a kiszáradt ágak levágására van lehetőség. Az is lehet, hogy a fa nagyon megnőtt esetleg átnyúlik a szomszédba. Szükség van az ágak visszavágására, lemetszésére. Ezzel a módszerrel teret nyerünk. Természetesen a fa újra megnőhet és indokolt lehet az ismételt metszés évekkel később.

Zöld hulladék elszállítás

Minden kertben időszakosan keletkezik zöld hulladék. Akár elszáradt, lehullott levelekről, akár a kivágott fa során keletkezett gallyakról, ágakról vagy törzsről van szó. A zöld hulladék elszállítása platós teherautó segítségével történik. Szükség esetén profi ágdarálót is tudunk biztosítani a munkához.

Kertrendezés & Kertgondozás

Lehetőség van a teljes kert általános gondozására. Ez egy olyan munka, ami rendszerességet igényel. Fontos, hogy megfelelő időközönként legyen karban tartva a kert.

  • Kertgazolás (Elgazosodott, eldzsungelesedett akár extrém terület megtisztítása fűkasza, machete segítségével. Cserje és bozótirtást is vállalunk.)
  • Kertgondozás (Sövény nyírás, bokor vagy fa metszés, fűnyírás, fatuskó és gyökérzet kiszedése)

Ha esetleg nem szerepel olyan szolgáltatás amit Ön szeretne, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot és kérdezzen rá, hátha tudunk segíteni!

Keressen minket bizalommal!

 

%d blogger ezt szereti: